Wat doet Picca

Het project omvat de bouw en de inrichting van een nursery school die de kinderen van het dorp basisonderwijs verstrekt. Tevens trachten we het onderwijs inhoudelijk te verrijken. Dit alles vanuit de idee “empowerment”. Dit betekent dat we uitgaan van de kracht van de plaatselijke bevolking. We stimuleren om zoveel mogelijk zaken zelf in handen te nemen en zich op die manier verder te versterken, zowel individueel als gemeenschappelijk.

Picca gelooft dat investeren in de kinderen de hele dorpsgemeenschap ten bate zal komen. Precies daarom wil Picca ook ruimere problemen binnen de gemeenschap aanpakken, bijvoorbeeld de gezondheidszorg – medical post.

Op termijn zal de school en de medische post beheerd worden door de plaatselijke bevolking. Daarom stimuleren we hen om zelffinancierende activiteiten te organiseren op educatief vlak en ondersteunen we de lokale leerkrachten en gezondheidswerkers. Om die reden sloten we een samenwerkingsverband met enkele Vlaamse hogescholen. De bedoeling is om de kwaliteit van het onderwijs en de plaatselijke gezondheidszorg te verbeteren.